Δημοφιλή Άρθρα

Blog

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ 2016

Ο Μελισσοκομικός  Σύλλογος Καβάλας, διοργανώνει σε συνεργασία με τον Ε.Λ.Γ.Ο «ΔΗΜΗΤΡΑ» σεμινάριο  μελισσοκομίας. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο Εμπορικό Επιμελητήριο Καβάλας από τις 28 Ιουνίου 2016 εώς και τις 30 Ιουνίου 2016 από  τις 17:00 – 21:00. Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι : ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ  : Χειρισμός και ανάπτυξη μελισσοσμηνών για μεγιστοποίηση παραγωγής. ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ  : Aντιμετώπιση AKARI VARROA (Όπου η αντιμετώπιση του τα τελευταία χρόνια έχει γίνει δύσκολη) ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ  : Βασιλοτροφία, επιλογή γενετικού υλικού και εκτρο..

Read more...

Πρόγραμμα Βελτίωσης της Παραγωγής και Εμπορίας Μελιού 2016

Το Κέντρο Μελισσοκομίας ΚΑΒΑΛΑΣ – ΘΑΣΟΥ ενημερώνει τους μελισσοκόμους του Ν. Καβάλας ότι  μπορούν να αιτηθούν την ένταξή τους στις δράσεις «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» και «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Βελτίωσης της Παραγωγής και Εμπορίας Μελιού ετών 2016. Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από: Ταυτότητα Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο θεωρημένου Μελισσοκομικού Βιβλιαρίου, (το φωτοαντίγραφο πρέπει να περιλαμβάνει τη σελίδα με τα προσωπικά στοιχεία του Μελισσοκόμου και τη σελίδα με την τελευταία θεώρηση). ..

Read more...

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ 2015

Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Καβάλας διοργανώνει σεμινάριο μελισσοκομικής εκπαίδευσης για 4 ημέρες  από την Δευτέρα 20 Ιουλίου εώς και την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015.   Η ώρα διεξαγωγής του σεμιναρίου θα είναι από τις 15:00 έως τις 20:00. Το σεμινάριο θα γίνει στο εμπορικό επιμελητήριο της Καβάλας που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία. Μπορούν και πρέπει να το παρακολουθήσουν όλοι οι επαγγελματίες και οι ερασιτέχνες μελισσοκόμοι.   Πληροφορίες στα εξής τηλέφωνα: 2510 317 164  Μάσαλας Αντώνης 6944865866  Μπέλλος Συμεών ( υπεύθυνος εκπαίδευσης ) ..

Read more...

Υλοποίηση δράσεων "Αντικατάσταση κυψελών"

  Υλοποίηση δράσεων « Αντικατάσταση κυψελών»  –  «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας»  για το έτος 2015   Έως 30 Απριλίου αιτήσεις ενίσχυσης νέων κυψελών   Έως 30 Απριλίου έχουν διορία για να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους οι δικαιούχοι των δράσεων νομαδικής μελισσοκομίας αντικατάστασης κυψελών στους συμβεβλημένους φορείς ,σύμφωνα με ανακοινώσεις των ΔΑΟΚ. Συγκεκριμένα στα πλαίσια υλοποίησης του Προγράμματος Μελισσοκομίας έτους 2015 ισχύουν τα εξής :   Δράση 3.1 << Αντικατάσταση κυψελών  >> : Δικαίω..

Read more...

Μελισσοκομική έκθεση στο Pleven της Βουλγαρίας

Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Καβάλας διοργανώνει εκδρομή στο Pleven της Βουλγαρίας στις 13-15 Φεβρουαρίου 2015,όπου θα διεξαχθεί η μεγαλύτερη Βαλκανική έκθεση Μελισσοκομικού εξοπλισμού και εφοδίων. Το κόστος ανά άτομο είναι 60 ευρώ(περιλαμβάνονται μεταφορά και μια διανυκτέρευση με πρωινό). Για πληροφορίες επικοινωνείτε: Μπέλος Σίμος τηλ. 6944865866 Μελισσοκομική Βορείου Ελλάδος 2510317164 (8:00-17:00). Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει να απευθύνεται στο ταξιδιωτικό γραφείο STELLA'S TOURS -Σπετσών 13 Καβάλα.              τηλ.επικ.2510222002-222888 ..

Read more...

ΑΓΡΙΟΒΙΚΟΣ- ΚΑΒΑΛΛΑΡΙΑ

Συναντάται σε όλη την Ελλάδα, σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Είναι ζιζάνιο που αναρριχάται « σκεπάζοντας» τα υπόλοιπα φυτά που βρίσκονται δίπλα του. Είναι ευαίσθητο στους παγετούς. Ανθίζει στα τέλη Μαΐου - αρχές Ιουνίου αναλόγως με τον καιρό. Δίνει νέκταρ σε μεγάλες ποσότητες, αν ποτιστεί από αρκετές βροχές μπορεί να δίνει συνεχώς επί ένα μήνα. Επίσης δίνει γύρη χρώματος μπεζ. Αναπτύσσει πολύ τα μελίσσια...

Read more...

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

«Ο μήνας με τη μεγαλύτερη κατανάλωση μελιού» Αν για όλους τους άλλους μήνες του έτους προέχει η περιποίηση και φροντίδα για τα μελισσοσμήνη, η αναζήτηση κατάλληλης ανθοφορίας ή η εργασία μέσα στη μελισσοκομική αποθήκη για τη συντήρηση και την ανανέωση του μελισσοκομικού υλικού, για το μήνα Δεκέμβριο κυριότερο μέλημά μας είναι η διάθεση της παραγωγής μελιού, που με τόσο κόπο και αγωνία και με τη συνεργασία της μέλισσας, του μελισσοκόμου και της ελληνικής φύσης προσφέρεται στον Έλληνα καταναλωτή. Ήδη από τα τέλη του προηγούμενου μήνα ο μελισσοκόμος πρέπει να έχει διαλέξει την περιοχή όπου θα ξεχ..

Read more...

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

«Μήνας, συνδετικός κρίκος, δύο παραγωγικών περιόδων, αυτής που έληξε και της επόμενης που θα ακολουθήσει». Οι μελισσοκομικοί χειρισμοί του Νοεμβρίου διακρίνονται γενικά σε δύο κατηγορίες: 1. Την ολοκλήρωση των εργασιών που σχετίζονται με την παραγωγική περίοδο που έληξε ή που λήγει το αργότερο στο πρώτο 10ήμερο του Νοεμβρίου και 2. Την προετοιμασία των μελισσοσμηνών για την επόμενη παραγωγική περίοδο που έρχεται, με4 πρώτο μέλημα τη δημιουργία συνθηκών κατάλληλων για καλό ξεχειμώνιασμα. Εξαιτίας της μεγάλης παραλλακτικότητας των κλιματικών συνθηκών και της μελισσοκομικής χλωρίδας των διαφόρων ..

Read more...

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας του πευκόμελου, είναι επίσης ο μήνας με τις μεγαλύτερες αποδόσεις μελιού στην Ελλάδα .Σχεδόν το 50% του ελληνικού μελιού παράγεται αυτόν τον μήνα. Η εκτίμηση αυτή ισχύει γενικότερα, το ποσοστό όμως έχει μια διακύμανση από χρονιά σε χρονιά που οφείλεται κυρίως στην απόδοση άλλων σπουδαίων μελισσοκομικών φυτών όπως πορτοκάλι, βαμβάκι, θυμάρι, ανοιξιάτικο και πρώιμο (καλοκαιρινό) πεύκο κ.α. ΄Οσο πιο πετυχημένες είναι αυτές οι ανθοφορίες, είναι επόμενο ότι μικραίνει το ποσοστό του μελιού που βγαίνει τον Οκτώβριο και το αντίστροφο. Βέβαια και η παραγωγή του Οκτωβρίου επηρε..

Read more...

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

«Εποχή ανασυγκρότησης» Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου από μελισσοκομικής σκοπιάς, παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον. Οι καλοκαιρινοί τρύγοι έχουν τελειώσει και ολοκληρώθηκε η παραγωγή μελιού στο θυμάρι, στο έλατο, στο βαμβάκι όπως και σε περιοχές όπου κυρίαρχες ανθοφορίες είναι τα αγριοτρίφυλλα, το τσάι, τα μελάγκαθα, ο ηλίανθος, η βελανιδιά κ.α., τοπικής σημασίας μελισσοκομικά φυτά. Ακόμη και η πρώτη περίοδος μελιτοέκκρισης του πεύκου (τέλη Ιουλίου – τέλος Αυγούστου) έχει τελειώσει και περνάμε στο «σταθερό κενό» του πεύκου που εμφανίζεται από 10 - 20 Σεπτεμβρίου και οφείλεται στην αλλαγή ..

Read more...

ΙΟΥΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Οι δύο μήνες του καλοκαιριού, Ιούλιος - Αύγουστος, είναι η κρισιμότερη περίοδος για τη μελισσοκομία της Ελλάδας. Η αλήθεια αυτή ισχύει για όλη τη χώρα, παρά το γεγονός ότι το ανάγλυφο του εδάφους και οι γεωγραφικές ιδιαιτερότητες (ορεινές περιοχές, πεδιάδες, δεκάδες νησιά κλπ.), δημιουργούν μικροκλίματα που επηρεάζουν διαφορετικά την εξέλιξη των μελισσοσμηνών. Άνοιξη με βροχοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες τον Μάρτιο και Μάιο,καλές καιρικές συνθήκες τον Απρίλιο και τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, τον Ιούνιο, διαμορφώνουν ένα σκηνικό στη μελισσοκομία μας με διαφορετικά πρόσωπα από περιοχή σ..

Read more...

ΙΟΥΝΙΟΣ

Με την ευχή να ξεπεράσουμε ανώδυνα το «κενό» του Μαΐου, δηλαδή να μη έχουμε ανεξέλεγκτες σμηνουργίες, απώλειες πληθυσμού, περιορισμός της εκτροφής γόνου και να πετύχουμε στους στόχους που θέσαμε στην εκτροφή βασιλισσών, τότε έρχεται ο μήνας του μελιού, ο Ιούνιος. Αυτό τον μήνα οι κινήσεις του μελισσοκόμου είναι προσεκτικές και στόχο έχουν α) τη διατήρηση της παραγωγικής δύναμης των μελισσιών και β) τη διατήρηση της ποιότητας του συγκομιζόμενου μελιού. Έτσι αποφεύγουμε: Την τροφοδότηση των μελισσιών όταν συγκομίζουν και αποθηκεύουν νέκταρ. Αυτή η συμβουλή όσο απλή και κατανοητή φαίνεται με την ..

Read more...

© 2024 Κατασκευή ιστοσελίδας Artware