Δημοφιλή Άρθρα

Μελισσοκομικά Φυτά

Μελισσοκομικά Φυτά

ΑΓΡΙΟΒΙΚΟΣ- ΚΑΒΑΛΛΑΡΙΑ

Συναντάται σε όλη την Ελλάδα, σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Είναι ζιζάνιο που αναρριχάται « σκεπάζοντας» τα υπόλοιπα φυτά που βρίσκονται δίπλα του. Είναι ευαίσθητο στους παγετούς. Ανθίζει στα τέ..

» περισσότερα

ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Οι φουντουκιές είναι ψηλά δέντρα που φτάνουν σε ύψος και τα 35 μέτρα ή θάμνοι με ύψος 3-4 μέτρα. Είναι ανθεκτική σε χαμηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα οι θαμνώδεις ποικιλίες. Αναπτύσσεται σχετικά γρήγορα..

» περισσότερα

ΦΛΑΜΟΥΡΙΑ

Είναι φυλλοβόλο δέντρο που φτάνει τα 30μ. ύψος. Παρ’ολο που μπορεί να σχηματίσει πραγματικά δάση η φλαμουριά συναντάται συνήθως σαν μεμονωμένο δέντρο στις ζώνες της οξιάς και της καστανιάς. Η ανθοφορί..

» περισσότερα

ΦΑΣΚΟΜΗΛΙΑ

Το φασκόμηλο, πολυετές, θαμνώδες, με πολυάριθμα κλαδιά, ύψους μέχρι μισό μέτρο, βρίσκεται σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας κυρίως σε ξηρούς και πετρώδεις τόπους. Η ανθοφορία της ξεκινάει Μάιο – Ιούνιο..

» περισσότερα

ΦΑΚΕΛΩΤΗ

Η φακελωτή είναι φυτό μελιτογόνο, γυρεοφόρο και κτηνοτροφικό με αυξημένες αποδόσεις μελιού. Η ανθοφορία της ξεκινάει τον Ιούνιο- Αύγουστο. Το φυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις μέλισσες για να καλύ..

» περισσότερα

ΤΣΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ

Μονοετείς ή πολυετείς πόες, στη βάση χνουδωτές με άνθη κίτρινα ή λευκά. Η ανθοφορία τους ξεκινά Ιούλιο- Αύγουστο. Παράγει αρωματικό νέκταρ και το μέλι του είναι μικρής παραγωγής και εξαιρετικής ποιότη..

» περισσότερα

ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΤΟ ΦΡΑΟΥΛΟΜΟΡΦΟ

Η ανθοφορία του ξεκινά από τον Απρίλιο- Ιούλιο. Συναντάται σε όλη την Ελλάδα . Δίνει νέκταρ και γύρη...

» περισσότερα

ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΤΟ ΥΒΡΙΔΙΟ

Η ανθοφορία του ξεκινά από τον Μάιο και διαρκεί όλο το καλοκαίρι. Συναντάται στην Ηπειρωτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο. Δίνει νέκταρ και γύρη...

» περισσότερα

ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΤΟ ΣΑΡΚΟΧΡΩΟ

Η ανθοφορία του ξεκινάει τον Μάιο και συναντάται στην Β. Ηπειρωτική Ελλάδα, Κεφαλλονιά και Μεσσηνία. Δίνει νέκταρ και γύρη χρώματος σκούρο γκρί..

» περισσότερα

ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΤΟ ΛΕΙΜΩΝΙΟ

Η ανθοφορία του ξεκινά από τον Μάιο – Αύγουστο και συναντάται σε όλη την Ελλάδα. Δίνει γύρη και νέκταρ που παράγει κιτρινωπό απαλό σε γεύση μέλι...

» περισσότερα

ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΤΟ ΕΡΠΟΝ

Είναι αναρριχόμενο πολυετές φυτό και ποικίλει σε μέγεθος, από ποώδες έως κοντό. Τα φύλλα του φέρουν έντονο πράσινο χρώμα, τα άνθη είναι άσπρα ή απαλό ροζ, σπάνια κόκκινα, 7 με 10 εκατοστά μήκος και έχ..

» περισσότερα

ΣΠΑΡΑΓΓΙ

Πολυετής αυτοφυόμενος θάμνος με αγκαθωτά φύλλα. Ευδοκιμεί σε όλα τα εδάφη . Η ανθοφορία του ξεκινάει Σεπτέμβριο- Οκτώβριο. Δίνει νέκταρ και γύρη που βοηθάει τα μελίσσια να γονέψουν για καλό ξεχειμώνια..

» περισσότερα

© 2024 Κατασκευή ιστοσελίδας Artware